2015. április 25., szombat

Luna ( Kutya örökbefogadás)

Mióta feljöttem Pestre, azóta kacérkodom a gondolattal hogy egyszer nekem is lesz majd kutyám. Otthon anyám sose engedte volna hogy legyen, de mivel párom családjának van már két kutyája és természetesen nagyon szeretik az állatokat, ezért lehetőséget kaptam hogy én is örökbefogadhassak egyet. 

Hónapok óta lestem a hirdetéseket OLX-en, menhelyek honlapjain és egyéb gazdikereső oldalakon, de valahogy nem találtam az igazit pedig örökbefogadó napra is elmentünk az illatos útra, a nagyon kis kutyákat meg persze rögtön "elkapkodták". Aztán megláttam OLX-en Málnát. Első látásra szerelem volt, de megijedtem attól hogy Ő az Etyeki állatvédők menhelyén van. Nem tudtam hol van Etyek és lelombozott hogy nem is Pesten belül van, ezért nem erőltettem a dolgot, de időnként ránéztem még a hirdetésére, hogy vajon megvan-e még. Aztán eltelt egy kis idő, és megint belebotlottam a hirdetésbe, immár egy facebookos gazdikereső oldalon. Akkor már nem bírtam magammal és páromnál puhatolóztam hogy el tudunk-e jutni Etyekre, illetve hogy bevállalja-e ezt a kis utazást. A válasz igen volt. Innentől elkezdődtek a telefonálgatások a menhelyre, e-mailezés, aztán el is utaztunk megnézni a kutyut. A leírásában az szerepelt hogy félős, de amint kiengedték a menhelyről, odafutott hozzám megszaglászott és arcon is puszilt. Itt már éreztem hogy nekem Ő kell, mert egy tündér és beleszerettem. Rögtön meg is írtuk a szerződést és kifizettük a támogatást. Sajnos aznap nem tudtuk elhozni mert busszal mentünk, és utána levő hétvégén se jött össze a szállítása, de aztán a menhely vezetője, aki egyébként egy elképesztően rendes fazon, felajánlotta hogy elhozza nekünk valamelyik nap Málnát. A hétvégénk nagy készülődéssel telt. Csináltunk Neki ágyat, plüssmackót, rágójátékot és bilétát. Aztán szerda este megérkezett. Miki kutyáival nem igazán jön még ki, fél tőlük, mint minden kutyától egyenlőre, de idővel ez szerintem meg fog oldódni, és nyugi van mert ők kinti kutyák, Málna meg benti. Nagyon jól viselkedik és nagyon okos, szépségével pedig a járókelőket is leveszi a lábáról. Imádom <3

Az új neve Luna lett. A nevét már rég kitaláltam, bár a Málna név is iszonyatosan aranyos, csak hogy az foglalt, mert a degum is Málna, a testvére pedig Eper, úgyhogy ez a név tabu. :)

Egy mosoly a kamerának :)







Az ágyikó, amit én barkácsoltam egy régi szekrényből. Jó kis kihívás volt. Az első "bútorom" :D

A rágó játék és a kismackó

Süthető gyurma biléta

Ha esetleg Ti is kedvet kaptok a kutyákhoz, semmiképp se vegyetek kutyát tenyésztőtől. Fogadjatok örökbe menhelyről! Azzal 2 kutyát is megmentetek. Azt akit elvisztek és azt is aki majd a helyére kerül.

Végezetül pedig kötelező videó, amit mindenkinek látnia kell és elgondolkozni:



1 megjegyzés: