2015. április 16., csütörtök

DIY Skeleton öv

Sziasztok! 

Ma végre leírom Nektek ezt az öv készítés dolgot, amit már ígérgetek egy kis ideje. Mostanság nem sok energiám volt a blogra, de majd később erről is mesélek, de most lássuk az övet!



Természetesen a neten találtam ezt a szuper ötletet, és nincs is olyan vészes ára webshopokban, de úgy vagyok vele hogy amit el tudok készíteni saját kezűleg azt nem veszem meg boltban. Főleg ha anyagilag is jobban jövök ki. Naná hogy jobban jövök ki, hisz rengeteg maradék/felhasználatlan ruhaanyagom van. Ez az öv egy hosszú szoknyából levágott maradékból készült. Nos akkor lássuk a lépéseket:
Először is egy kartonból vágtam ki egy oválist, amit szigetelőszalaggal körbetekertem teljesen hogy tartósabb legyen és egy kis nedvességtől se legyen nagy gondja.
Ezután a ruhaanyagból is kivágom ezt az oválist, egy picit nagyobb méretben, és még egyszer ugyanilyen méretben. (az lesz a hátulja, de ezt kihagyhatjátok)

Ha ez kész akkor jöhet a minta. Először csak szabókrétával rajzolom fel, hogy tudjak esetleg javítgatni.



Jöhet a festés! Ehhez ecsettel felvihető textilfestéket használok. Az enyém egy rétegben alig látszik, de ez nem is nagy baj, mert így legalább tudtam picit árnyékolni, így még jobban néz ki az egész szerintem. Kicsit még javítgattam fekete textilfilccel is. Mikor megszáradt átvasaltam, hogy tartósabb legyen a festék.

Ragasztópisztollyal a kartonra ragasztottam, a hátulján a maradék részt amit direkt nagyobbra hagytam visszahajtottam.


Hátulra a másik oválist ragasztom, szintén ragasztópisztollyal.


Ezután lehet díszíteni ízlés szerint. Én két sor csipkét ragasztottam rá és egy szalagot. Esetleg lehet rá tenni masnit is.  Sajnos erről a folyamatról nem készült fotó mert épp töltöttem a fényképezőmet, bocsi. :$

Ezen a ponton eldöntheted hogy készítesz hozzá egy övet, esetleg egy fűzőhöz rögzíted, én az öves verziót választottam, mert így több felsővel is fel tudom venni majd.

Az öv tépőzárral nyitható/zárható, de más megoldás is létezik, sőt lehet az egész gumipántból, bár abból kicsit nehezebb beszerezni ilyen széleset.


Az övre a díszt én egész egyszerűen csak felragasztottam. Elég régóta használok már ragasztópisztolyt és megbízok az erejében, de varrni is lehet akár, kinek mi a kényelmesebb.

Ééés tádá, kész is van, hogy tetszik? :) :


4 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jó lett :D
    Már régebben láttam ilyen fűzőt a neten, és nagyon tetszett. Megcsinálom én is^^

    VálaszTörlés
  2. De jó :) Majdfotót teszel fel ugye? ^^

    VálaszTörlés
  3. Hihetetlen :D Kedvet is kaptam hozzá :3

    VálaszTörlés
  4. Ohh-ohh-ohh! *-* Én is elkészítem! ;) Gyönyörű lett! :)

    VálaszTörlés