2016. március 18., péntek

Nyakék átalakítás



Ismeritek azt a szituációt mikor nagy-nagy örömmel megvesztek valamit, de mikor először felveszitek/használjátok rájöttök hogy igazából nem is tetszik? Na én pont így jártam nemrég egy nyakékkel.

Korábban Dresslinken kinéztem egy szép nyakláncot, fekete köves medállal, meg is rendeltem, de végül egy másikat küldtek helyette, amit nem is bánok mert az is nagyon tetszik és fotókon is többször láthattátok már rajtam.

Viszont amikor később meg akartam rendelni újra már nem árulták és ezért megrendeltem helyette egy másikat amiben piros köves medálok vannak. Már akkor is sokat vaciláltam, hiszen hiába szép a fekete-piros kombó, én nem igazán érzem magaménak.


 

Felvéve aztán láttam hogy tényleg nagyon furán áll! :D Lila smink, rózsaszín haj és piros nyakék... nekem ez már túl sok szín. Úgy döntöttem, hogy mégis megmentem a kicsikét a biztos szekrénybenporosodástól. Az első ötletem az volt hogy lefestem a köveket, de az túl egyszerű lett volna. Szóval így csináltam meg:

A köveket kiszedtem a foglalatból 





Oyumaru gyurmával levettem a kövek formáját


Az oyumaru egy remek kis cucc egyébként, beleszerettem, bár picit drága

A kis rudacskákat forró vízbe kell áztatni 4-5 percig, ezután puha és formázható lesz. Ekkor kell belenyomni az adott tárgyat aminek a formája kell. Pár perc múlva kihűl és szilárd lesz és már lehet is használni. Kiöntheted gipszel, ékszerbetonnal, gyantával, de süthető gyurma formázáshoz is tökéletes.



Én műgyantát öntöttem bele amit akrilfestékkel színeztem lilára és három különböző csillámport is öntöttem hozzá




Míg a műgyantára vártam addig a medálalapokat is lefestettem feketére



Az új "kövek" készen


Innentől már csak a ragasztás volt hátra és kééész




Nem minden kép lett tökéletes de azért remélem a lényeg átjön.

Így lett egy hordható nyaklánc egy olyanból, amit lehet fel sem vettem volna többet... :) 


4 megjegyzés:

  1. Ó, de gyönyörű lett! Tök jó kis praktika, nekem eszembe sem jutott volna. :)
    Remélem, még sok ilyen bejegyzésed lesz! :)

    VálaszTörlés
  2. Mindig is csodáltam a kreatív embereket. Nekem is a lila-fekete kombináció az egyik kedvencem ruhákban és ékszerekben és Neked különösen jól áll. Illik hozzád. Egy bóvli láncból elegáns nyakéket varázsoltál. Sosem voltam erős kézműves tevékenykedésben, de lassan kedvet kapok hozzá miattad.:D

    VálaszTörlés
  3. Amit még hozzáfűznék, régebben voltak hajfestős és sminkes videók, a mostani képeken is tetszenek a színes frizuráid meg a sminkek. Nekem a pasztell hajszíneid voltak a kedvenceim, mint itt az első képen, meg a rózsaszín és a türkiz/zöld. Ha van kedved, én szívesen látnék ezekről videókat.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon ügyes vagy! Én nem vagyok sajna ilyen kreatív :/
    Nekem is nagyon tetszenek a színes hajas képeid, jól áll neked!

    VálaszTörlés